Kovászos uborka krémleves
Adásban volt: 2013. June 24.
A recepthez tartozó videó
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
2016. July 9.
Hozzávalók
2-3 adag- 4 nagyobb kovászos uborka
- 3 dl kovászos uborkalé
- 3 dl leszűrt, hideg zöldségleves
- 3 dl natúr joghurt
- fél gerezd fokhagyma
- tetejére: olívaolaj
Elkészítés
A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára, esetleg egy egész éjszakára behűtjük. A tetejére ropogós pörcöt is szórhatunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát és konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket.
Megosztom barátaimmal