Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos uborka krémleves

Adásban volt: 2013. június 24.
A recepthez tartozó videó
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
2016. július 9.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 4 nagyobb kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborkalé
  • 3 dl leszűrt, hideg zöldségleves
  • 3 dl natúr joghurt
  • fél gerezd fokhagyma
  • tetejére: olívaolaj

Elkészítés

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára, esetleg egy egész éjszakára behűtjük. A tetejére  ropogós pörcöt is szórhatunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát és konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával

Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával

Elsőre talán furcsának tűnhet, de rendkívül üdítő, ez a hideg savanyúleves, ami gerslitől tartalmas és kovászos uborkától igazán izgalmas.

Kovászos uborkás burgonyafőzelék

Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?