Hideg avokádó krémleves pirított mandulával
Adásban volt: 2013. June 13.
A recepthez tartozó videó
Az avokádóról lehet, hogy elsőre nem az jut eszünkbe, hogy levest készítsünk belőle, de aki ezt a hideg, zöld citrommal, fokhagymával, mentával készülő levest kipróbálja, nem fogja megbánni.
2015. October 6.
Hozzávalók
4 adag- 2 nagyon érett avokádó
- 8 dl alaplé
- 1 lime
- 1 fokhagyma
- 1 csokor menta
- 2 evőkanál joghurt
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 marék pirított mandula
- chilipehely
Elkészítés
Turmixgépbe tesszük az érett avokádó húsát, 4 dl hideg alaplevet, fél lime kicsavart levét.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk egy kis csokor mentát apróra vágva, egy evőkanál joghurtot, sót, borsot.
Az alapanyagokat a turmixgéppel összekeverjük.
Tálaláskor a leves tetejére olívaolajat csorgatunk és pirított mandulát és chilipelyhet szórunk rá.
Megosztom barátaimmal