Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Adásban volt: 2013. február 7.
A recepthez tartozó videó
Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.
2016. január 4.

Hozzávalók

4 adag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 teáskanál római kömény
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1,2 liter zöldségalaplé

  • bors
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor menta, finomra aprítva
  • chiliolaj

Elkészítés

Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a római köményt és a lencsét, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük a lencsét, ezalatt szét is fő, nem is szükséges pürésíteni. Amikor elkészült, hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított mentát.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
Lencsesaláta gránátalmával, narancsos kacsacomb

Lencsesaláta gránátalmával, narancsos kacsacomb

Hétvégén érdemes kipróbálni ezt a gránátalmával, zöld fűszerekkel és pikáns öntettel készülő lencsesalátát. Tökéletes körete minden sültnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.