Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Adásban volt: 2013. February 7.
A recepthez tartozó videó
Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.
2016. January 4.

Hozzávalók

4 adag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 teáskanál római kömény
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1,2 liter zöldségalaplé

  • bors
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor menta, finomra aprítva
  • chiliolaj

Elkészítés

Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a római köményt és a lencsét, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük a lencsét, ezalatt szét is fő, nem is szükséges pürésíteni. Amikor elkészült, hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított mentát.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!