Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi minestrone leves

Adásban volt: 2013. June 17.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus minestrone, az olasz konyha egyik felejthetetlen levese. Ezúttal csigatésztával.
2016. March 30.

Hozzávalók

4 adag
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 szárzeller
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1,5 liter víz, vagy leszűrt zöldségleves
  • 15 dkg csigatészta
  • 1 csomag (50 dkg) zöldspárga
  • 2 közepes cukkini
  • 25 dkg pucolt zöldborsó
  • friss bazsalikom

  • bors
  • tálaláshoz: parmezánforgácsok

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát. Felöntjük a leszűrt alaplével (vagy vízzel), sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkockázott karalábét és a csigatésztát, majd 15 percig főzzük. A főzés második szakaszában hozzáadjuk a felkarikázott spárgát, a felkockázott cukkinit, valamint a zöldborsót, majd további 5 percig főzzük (ezek a zöldségek sokkal hamarabb megpuhulnak, mint a karalábé és a csigatészta). Az elkészült levest tálaláskor parmezánforgácsokkal megszórjuk.

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!