Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, azeri joghurtleves zöldfűszerekkel és csicseriborsóval

Adásban volt: 2013. június 27.
A recepthez tartozó videó
Gyors, hűsítő leves a forró nyári napokra.
2016. június 10.

Hozzávalók

2 adag
  • 3 dl natúr joghurt
  • 3 dl víz, vagy hideg alaplé

  • bors
  • ½ kígyóuborka, meghámozva, kimagozva
  • 2 kovászos uborka
  • 1 csokor (5 szál) újhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor kapor
  • további zöldfűszerek ízlés szerint, pl. menta, koriander
  • 1 doboz (400g) csicseriborsó

Elkészítés

A joghurtot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vizet vagy hideg alaplevet, hogy folyékony állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a felkockázott uborkákat, az újhagymát és a finomra aprított zöldfűszereket. Belekeverjük a csicseriborsót, de el is hagyhatjuk. Jégbehűtve tálaljuk. Meglocsolhatjuk a tetejét olívaolajjal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.