Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teljes kiőrlésű pita sült zöldségekkel és tofuval töltve

Készítsük el a pitát mi magunk, egyszerű és 10 perc alatt megsül
2016. november 14.

Hozzávalók

  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg tofu (natúr vagy füstölt)
  • 15 dkg brokkoli
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg lilahagyma
  • 15 dkg kaliforniai paprika
  • 15 dkg cukkini
  • szójaszósz
  • szezámmag
  • kókuszolaj

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

2. A teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a tojásokkal, sóval, majd kevés vízzel sűrű, de folyékony tésztává hígítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe négy darab egyenlő méretű korongot formázunk a tésztából. Az előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni.

3. A töltelékhez megmossuk, megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket. A cukkinit félkörre, a sárgarépát karikákra, a lilahagymát és a paprikát szeletekre, a brokkolit rózsáira szedjük. A tofuról leöntjük a levét és felkockázzuk.

4. Egy serpenyőben vagy wokban 2 evőkanál kókuszolajon pirítani kezdjük a zöldségeket. Ha szépen megpirultak, hozzáadjuk a felkockázott tofut és meglocsoljuk az egészet szójaszósszal. Így pároljuk további 10 percig.

5. A szezámmagot egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd hozzáöntjük a zöldséges-tofus töltelékhez.

6. A kihűlt piták széléről levágunk egy-egy kb. 2 cm széles részt, majd a késsel óvatosan „zsebet” vágunk a tésztába, ide töltjük a pirított tofus zöldségeket.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Házi pita

Házi pita

Házilag pitát sütni a világ egyik legjobb dolga, és ennek a tésztának óriási előnye, hogy akár egy hétig is eláll a hűtőben, mindig épp csak annyit csíphetünk le belőle, amennyit frissen megsütünk.
Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával

Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával

A krémesre sült feta mentával, kaporral, egy kevés chilivel és mézzel, és a mellé tálalt ropogós pita remek vendégváró, de meccs- vagy filmnézés mellé is ideális.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.