Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pulykaszeletek pereces morzsában és Burgonyafőzelék édesköménnyel

Adásban volt: 2016. November 15.
A recepthez tartozó videó
2016. November 15.

Hozzávalók

  • Pulykaszeletek:
  • 10 dkg sós perec
  • 50 dkg pulykamell
  • 15 dekg liszt
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 ek. dijoni mustár
  • kakukkfű
  • olaj a sütéshez
  • Burgonyafőzelék:
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1-2 db babérlevél
  • 20 dkg édeskömény
  • 1 tk. csípős dijoni mustár
  • 1 dl natúr joghurt
  • só, bors
  • 3 db burgonya
  • 3 dl alaplé

Elkészítés

Pulykaszeletek pereces morzsában:

1. A pulykaszeleteket kevés klopfolás után bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, majd egy ecsettel bekenjük a mustárral, végül az apróra tört perecbe forgatjuk.

2. 10-15 perc hűtés után olajban kisütjük.

Burgonyafőzelék édesköménnyel:

1. Egy kevés olívaolajon és egy evőkanál vajon hagymát pirítunk, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát. Az édeskömény torzsáját kivágjuk, és a burgonyához hasonló darabokra vágjuk.

2. Ha a burgonya pirulni kezd, felöntjük annyi alaplével, hogy elfedje a fazékban. Hozzáadjuk az édesköményt, sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát is.

3. A natúr joghurtba belereszeljük egy citrom héját, és belekeverjük a dijoni mustárt.

4. Díszítésnek egy pár kocka édesköményt vajon megpiríthatunk.

5. Ha burgonya és az édeskömény megpuhult, egy tálba áttesszük a felét, és egy kevés alaplével összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Egy kevés pürét kihagyunk, és a csomósodás elkerülésére összekeverjük a citromos-mustáros joghurttal, majd hozzákeverjük azt is a főzelékhez.

6. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, citromlevet facsarunk bel, és citromhéjat is reszelünk rá. Tálaláskor a vajon pirított édesköménydarabokat a főzelék tetejére halmozzuk.

gallicoop kicsi

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!