Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Forradalmi csirkés pite

Ez a nemzeti színekben pompázó sós pite a március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére készült, de természetesen bármikor elkészíthető másféle zöldségekkel is, hiszen egy izgalmas csirkés főételről van szó.
2017. március 15.

Hozzávalók

20 cm-es piteformához
  • 30 dkg zabliszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg kókuszolaj
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 20 dkg zsírszegény mozzarella sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg brokkoli
  • só, bors

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

2. A zablisztet összekeverjük a tojással, a kókuszolajjal és egy csipet sóval, majd nyújtható tésztává gyúrjuk. Liszttel megszórt nyújtódeszkán a piteformának megfelelő méretűre nyújtjuk úgy, hogy a szélének is maradjon 1-2 cm. A tésztát a formába nyomkodjuk, majd az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A csirkét kifilézzük, felkockázzuk, sóval és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben kevés kókuszolajt hevítünk és megpirítjuk rajta a csirkemell kockákat. Ha szépen megpirult, egy dl víz hozzáadásával tovább pároljuk. A natúr joghurtot elkeverjük egy evőkanál zabliszttel és besűrítjük vele a csirkemellet. Végül apró darabokban hozzáolvasztjuk a mozzarella sajt felét.

4. A zöldségeket megmossuk, a koktélparadicsomot és a maradék mozzarellát felszeleteljük, a brokkolit pedig rózsáira szedjük.

5. 15 perc után kivesszük a sütőből a pitetésztát. Először megtöltjük a csirkeraguval, majd feldíszítjük a tetejét a zöldségekkel és a sajttal. További 10 perc alatt készre sütjük a csirkés pitét.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rántva, de mégis egészségesen - mi az?

Rántva, de mégis egészségesen - mi az?

Zabkásakirálynő megint kitalált valamit
Piros, fehér, zöld

Piros, fehér, zöld

Nemzeti színű toast krém válogatás az Olimpia jegyében

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.