Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rántva, de mégis egészségesen - mi az?

Zabkásakirálynő megint kitalált valamit
2017. március 9.

Talán nem mindenki ismeri a rántott tejbegríz fogalmát, de nálunk gyermekkoromban nagy kedvenc volt.

Gyakran készítette el nagymamám és anyukám is akár főételnek, akár desszert gyanánt. Mivel az elmúlt években a tejbegríz szerepét nálunk szinte teljesen átvette a zabkása, ideje volt megalkotni ebből is a rántott, de egészséges verziót.

Hozzávalók

20 cm-es szilikon formához
  • 15 dkg zabpehely
  • 7 dkg zabliszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl (növényi) tej
  • vanília aroma
  • 10 dkg kókuszolaj
  • 5 dkg eritrit
  • porrá őrült eritrit (ízlés szerint)
  • friss gyümölcs (ízlés szerint)

Elkészítés

1. A zabkását már érdemes előző nap, vagy néhány órával korábban elkészíteni. Ehhez feltesszük főni egy edényben a tejet, majd belekeverjük a zabpelyhet és az eritritet. 4-5 perc alatt folyamatosan kevergetve egészen sűrű állagúra főzzük a zabkását, végül egy szilikon sütőformába öntjük. Először szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd hűtőbe téve néhány órán keresztül megdermesztjük.

2. Ha megdermedt a zabkása, óvatosan kifordítjuk a szilikonformából és egy éles késsel egyenlő darabokra vágjuk.

3. A tojásokat felverjük a vanília aromával. A zabkása darabokat először zablisztbe, majd tojásba forgatjuk. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk. Ha elég forró, beletesszük a panírozott zabkását és mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.

4. Fogyasztás előtt meghintjük porrá őrült eritrittel és friss gyümölccsel tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.