Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű körtevaj

2016. október 25.

Hozzávalók

  • 1350g körte, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál só
  • egy csipet őrölt szerecsendió
  • egy csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés

1. Keverjük össze az összes hozzávalót egy közepes lábosban, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük 50 percig, félig lefedve, néha megkeverve.

2. Fél szemünket végig tartsuk rajta, hogy ne égjen le az alja.

3. Ha egy kicsit besűrűsödik, öntsük át a robotgép tartályába. Ha szeretnénk a körtét darabosan hagyni, ezt a lépést kihagyhatjuk.

4. Öntsük át befőttes üvegekbe,  zárjuk le, és használatig tegyük a hűtőbe.

5. A hűtőben egy hétig eláll.

 

 Forrás: gimmesomeoven.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös-körtés quiche

Sütőtökös-körtés quiche

Késő őszi zöldséges-gyümölcsös pite, ha megéheznénk reggeli és ebéd között. De ünnepi vendégvárásra is tökéletes.
Körtelekvár

Körtelekvár

Könnyedén elkészíthető dzsem, melyet chilivel turbózva, felnőtteknek húsok mellé kínálhatunk, csípős pehely nélkül pedig gyerekek kedvence lesz, süteményekbe vagy buktába töltve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?