Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű körtevaj

2016. October 25.

Hozzávalók

  • 1350g körte, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál só
  • egy csipet őrölt szerecsendió
  • egy csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés

1. Keverjük össze az összes hozzávalót egy közepes lábosban, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük 50 percig, félig lefedve, néha megkeverve.

2. Fél szemünket végig tartsuk rajta, hogy ne égjen le az alja.

3. Ha egy kicsit besűrűsödik, öntsük át a robotgép tartályába. Ha szeretnénk a körtét darabosan hagyni, ezt a lépést kihagyhatjuk.

4. Öntsük át befőttes üvegekbe,  zárjuk le, és használatig tegyük a hűtőbe.

5. A hűtőben egy hétig eláll.

 

 Forrás: gimmesomeoven.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!