Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lisztmentes banánkenyér

2016. november 6.

Hozzávalók

  • 3 közepes, érett banán
  • 2 csésze nagy szemű zabpehely
  • 2 nagy tojás
  • ¼ csésze tiszta juharszirup
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vékonyan vajazzunk ki egy 11×22 cm-es sütőformát, és tegyük félre.

2. Tegyük az összes hozzávalót a késes robotgépbe, és alaposan dolgozzuk össze. Öntsük a tésztát az előkészített sütőtálba. (A tetejére tehetünk banánszeleteket.) 20-25 percre tegyük az előmelegített sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Hűtőszekrényben, légmentesen lezárva tároljuk. 

 

Forrás: thebakermama.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Banánkenyér (gluténmentes)

Banánkenyér (gluténmentes)

Kiváló uzsonna: puha belsejű, harmonikus ízű, csupa illat püspökkenyér, amiben joghurt, gyümölcs és olajos mag is van, szóval megnyugtatóan egészséges. Ami pedig nincs benne, az a kenyereknél használt extra „ragasztó”, a xantángumi – mivel ez egy gazdagabb, ugyanakkor élesztőmentes tészta, nincs szükség rá a tökéletes állag eléréséhez.
Banánkenyér

Banánkenyér

Íme az ideális desszert: felhasználjuk a túlérett banánokat, hidegen vagy melegen is szuperül működik.
Uzsonnázós banánkenyér csokoládéval

Uzsonnázós banánkenyér csokoládéval

Egy óra alatt elkészülhet, és mindenkinek kedvence lehet ez a banános, csokoládés sütemény.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!