Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Répatortás zabkása

2017. január 16.

Hozzávalók

  • 2/3 csésze finomszemű zabpehely
  • 2 csésze tej vagy növényi tej
  • ½ csésze reszelt répa
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szerecsendió
  • A tetejére:
  • apróra vágott dió vagy pekándió
  • pirított kókuszpehely
  • mazsola

Elkészítés

1. Forraljuk fel a tejet a vaníliával, a répával, a fahéjjal és a szerecsendióval, majd tegyük bele a zabpelyhet.

2. Szórjuk meg dióval, kókuszpehellyel és mazsolával.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabkása tejjel és gyümölcsökkel

Zabkása tejjel és gyümölcsökkel

Nagyszerű indítása lehet a napnak egy gyümölcsökkel jól megpakolt, laktató zabkása.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!