Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gesztenyevaj 3 összetevőből

Házilag sült gesztenyéből akár a mogyoróvaj alternatívája is lehet
2016. november 10.

Hozzávalók

  • gesztenye
  • víz
  • méz és só (elhagyhatóak)

Elkészítés

1. Süssük és pucoljuk meg a gesztenyét, majd tegyük a késes robotgépbe.

2. Vigyázzunk rá, hogy ne töltsük túl a tálat.

3. Adjunk hozzá fél csésze vizet, és kezdjük el összedolgozni.

4. Egészen addig adagoljuk hozzá a vizet, amíg finom, krémes állagot nem kapunk. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk hozzá mézet és/vagy sót.

5. A kész gesztenyevajat tegyük befőttes üvegbe, és mehet a hűtőbe, ha nem használjuk fel azonnal.

 

 Forrás: www.myfrugalhome.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás gesztenyekrémleves

Almás gesztenyekrémleves

Egy hideg őszi estén is felszolgálhatjuk ezt az izgalmas levest, amit a kakukkfű és a gesztenye tesz felejthetetlenné.
Narancsos, gesztenyés tiramisu

Narancsos, gesztenyés tiramisu

A klasszikus olasz desszert, kicsit másképp. Narancs és kakaó is kerül a gesztenyés tiramisuba.
Francia gesztenyetorta

Francia gesztenyetorta

Könnyű elkészíteni, könnyű megenni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?