Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal

Adásban volt: 2013. május 23.
A recepthez tartozó videó
Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.
2015. október 29.

Hozzávalók

12 db
  • 16 dkg zabpehely
  • 5 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2 kk sütőpor
  • 2 ek nádcukor
  • csipet fahéj
  • 2 egész tojás
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg eper
  • citrom
  • méz
  • menta

Elkészítés

Előző este a zabpehelyre öntjük a tejet, fóliával lefedve hűtőbe tesszük éjszakára.
Reggel egy külön edényben összekeverjük az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót barnacukrot és egy csipet fahéjat.
A tojást villával felverjük, majd az olvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a zabpehelyhez.
Összekeverjük a száraz anyagokkal.
Forró serpenyőben, olaj és vaj keverékén, közepes lángon, mindkét oldalán aranybarnára sütjük (egy-egy palacsintához kb. 1,5-2 kanálnyi masszát merünk a serpenyőbe).
Konyhai papírtörlőn leitatjuk, végül juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.

Sárgabarackos málnás diós piskóta

A megunhatatlan piskóta most barackos, málnás variációban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.