Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancsos, gesztenyés tiramisu

Adásban volt: 2014. január 23.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus olasz desszert, kicsit másképp. Narancs és kakaó is kerül a gesztenyés tiramisuba.
2016. január 16.

Hozzávalók

4-6 fő
  • 2 ek cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 dl víz
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1,5 dl tejszín (30%)
  • 1 csomag babapiskóta
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • kakaópor

Elkészítés

Először elkészítjük a narancsos szirupot. A vizet és a cukrot összekeverjük a narancs levével és addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad. 
A mascarponét és a cukrozott gesztenyemasszát 1 órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
A gesztenyemasszát 2 evőkanál tejszínnel simára keverjük és hozzáadjuk a mascarponet, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk.
Utána beleszórjuk a kandírozott narancsunk felét és összekeverjük.
Négy pohárba rétegeket képezünk: legalulra kerül az összetört babapiskóta, ezt leöntjük 2 evőkanálkanál narancsos cukorsziruppal, és erre jön a mascarponés krém. Ezt a sorrendet ismételve feltöltjük a poharakat.
A tetejét kakaóporral és kandírozott naranccsal díszítjük és tálalás előtt egy órára betesszük a hűtőbe.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Reggeli kávé helyett: csokoládés tiramisu

Reggeli kávé helyett: csokoládés tiramisu

A klasszikus tiramisu ráadás csokoládéval. A reggeli, ami igazán feldob.
Sültpaprikás karalábé-krémleves

Sültpaprikás karalábé-krémleves

Amikor szín, íz, illat és állag harmonikus egységet alkot, az pontosan ez a sültpaprikás karalábé-krémleves.
Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Kiadós, céklás korhelyleves, a szilveszteri buli után a legjobb megoldás!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.