Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Kakaós-banános zabszelet

Másnapra kiváló reggeli vagy/és egészséges gyerek-uzsonna is lehet belőle
2016. November 6.

Hozzávalók

9 darabhoz
  • 2 banán
  • 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál nyers barna cukor
  • 1/ teáskanál só
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1.5 csésze nagy szemű zabpehely

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk vagy olajozzunk ki egy 22×22 cm-es sütőtálat, majd tegyük félre.

2. A zabpelyhen kívül az összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban. Ha már teljesen összeállt, adjuk hozzá a zabot, és keverjük, amíg a kakaós banános keverék teljesen bevonja.

3. Terítsük bele a tésztát a sütőtálba, egyenletesen oszlassuk el. Süssük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, és vágjuk 9 szeletre.

 

Forrás: thefoodieandthefix.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!