Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundás kalács narancsos almalekvárral

Adásban volt: 2017. March 16.
A recepthez tartozó videó
2017. March 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • A bundás kalácshoz:
  • 1 fonott kalács
  • 5 dl tejszín
  • 1-2 ek méz
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj

  • A lekvárhoz:
  • 4 db alma
  • 2 db narancs
  • 1 fahéjrúd
  • 1 ek méz
  • 1 lime

Elkészítés

1. A lekvárhoz a narancs levét egy lábosba facsarjuk. Az almákat megpucoljuk, kockákra vágjuk és a narancsléhez adjuk. Egy fahéjrúddal, mézzel és egy lime kifacsart levével összefőzzük.

2. A kalácsot felszeleteljük, majd egy tepsiben összekeverjük a tejszínt, a tojásokat, a mézet és egy csipet sót. Ebben forgatjuk meg a kalács szeleteket, majd állni hagyjuk pár percig.

3. Amikor az alma elfőtte a levét, levesszük a tűzről, kivesszük a fahéjat és krumplinyomón áttörjük. Végül narancshéjat reszelünk bele.

4. Egy serpenyőben vajat hevítünk és abban sütjük ki a kalácsokat. Porcukorral meghintjük és a lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pirított, pikáns kalács Ammerländer Maasdamer sajttal

Pirított, pikáns kalács Ammerländer Maasdamer sajttal

Ritkán jut csak eszünkbe, hogy megpirítsuk a kalácsot, pedig mennyei élményt jelent, új dimenziót nyitva a szendvicsek világában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!