Bundás kalács narancsos almalekvárral
Hozzávalók
4 személyre- A bundás kalácshoz:
- 1 fonott kalács
- 5 dl tejszín
- 1-2 ek méz
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- só
- A lekvárhoz:
- 4 db alma
- 2 db narancs
- 1 fahéjrúd
- 1 ek méz
- 1 lime
Elkészítés
1. A lekvárhoz a narancs levét egy lábosba facsarjuk. Az almákat megpucoljuk, kockákra vágjuk és a narancsléhez adjuk. Egy fahéjrúddal, mézzel és egy lime kifacsart levével összefőzzük.
2. A kalácsot felszeleteljük, majd egy tepsiben összekeverjük a tejszínt, a tojásokat, a mézet és egy csipet sót. Ebben forgatjuk meg a kalács szeleteket, majd állni hagyjuk pár percig.
3. Amikor az alma elfőtte a levét, levesszük a tűzről, kivesszük a fahéjat és krumplinyomón áttörjük. Végül narancshéjat reszelünk bele.
4. Egy serpenyőben vajat hevítünk és abban sütjük ki a kalácsokat. Porcukorral meghintjük és a lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!