Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mazsolás csiga

Adásban volt: 2016. September 27.
A recepthez tartozó videó
2016. September 27.

Hozzávalók

  • 3 bögre BL 55 liszt
  • 2 kanál cukor
  • 1 csomag élesztő
  • 1 bögre meleg tej
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 20 dkg aranymazsola
  • őrölt fahéj
  • 20 dkg búzadara
  • tej
  • cukor

Elkészítés

1. Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. Az átszitált lisztet, a sót, egy egész tojást, a langyos tejes élesztőt, a cukrot és egy kevés vajat összegyúrjuk. Ha a tészta összeállt, meglisztezzük és konyharuha alatt kb. 40-45 percig kelesztjük.

3. A tejbegrízt előre elkészítjük és hagyjuk kihűlni.

4. A megkelt tésztát kettévágjuk és az egyik felét kinyújtjuk, kb. 0,5-1 cm vastagra.

5. Megkenjük tejbegrízzel, mazsolával, megszórjuk fahéjjal, és az egészet, mint egy bejgli feltekerjük.

6. A muffin formát alaposan kivajazzuk, barna cukorral megszórjuk.

7. Feldaraboljuk a töltött tésztát, a muffin formába helyezzük, barna cukorral megszórjuk (és ha van időnk még fél óráig kelesztjük) majd aranybarnára sütjük.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!