Mazsolás csiga
Hozzávalók
- 3 bögre BL 55 liszt
- 2 kanál cukor
- 1 csomag élesztő
- 1 bögre meleg tej
- 1 db tojás
- csipet só
- 20 dkg aranymazsola
- őrölt fahéj
- 20 dkg búzadara
- tej
- cukor
Elkészítés
1. Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Az átszitált lisztet, a sót, egy egész tojást, a langyos tejes élesztőt, a cukrot és egy kevés vajat összegyúrjuk. Ha a tészta összeállt, meglisztezzük és konyharuha alatt kb. 40-45 percig kelesztjük.
3. A tejbegrízt előre elkészítjük és hagyjuk kihűlni.
4. A megkelt tésztát kettévágjuk és az egyik felét kinyújtjuk, kb. 0,5-1 cm vastagra.
5. Megkenjük tejbegrízzel, mazsolával, megszórjuk fahéjjal, és az egészet, mint egy bejgli feltekerjük.
6. A muffin formát alaposan kivajazzuk, barna cukorral megszórjuk.
7. Feldaraboljuk a töltött tésztát, a muffin formába helyezzük, barna cukorral megszórjuk (és ha van időnk még fél óráig kelesztjük) majd aranybarnára sütjük.