Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Körte kompót

2016. September 28.

Hozzávalók

1 ½ csészéhez
  • 1 csésze ízesítetlen rizsecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • egy 5 cm-es gyömbér, meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 1 kicsi zöld vagy piros chili paprika (pl. jalapeno), magokkal együtt, felszeletelve
  • 1 teáskanál szemes bors
  • ½ teáskanál gochugaru (koreai fűszerpaprika) vagy összetört piros paprika pehely
  • 1 nagy ázsiai körte (Anjou) vagy Granny Smith alma, megpucolva, felkockázva

Elkészítés

1. A körtén kívül az összes hozzávalót keverjük össze egy lábosban.

2. Adjunk hozzá ½ csésze vizet, és forraljuk fel.

3. Vegyük vissza hőfokot közepes fokozatra, és főzzük további 5 percig, amíg az ízek kioldódnak.

4. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

5. Tegyük a körtekockákat egy jó záródó befőttes üvegbe.

6. Öntsük rá a még meleg szirupot, majd 30 perc alatt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, végül tegyük a hűtőbe.

  

Forrás:bonappetit.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!