Körte kompót
Hozzávalók
1 ½ csészéhez- 1 csésze ízesítetlen rizsecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- egy 5 cm-es gyömbér, meghámozva, vékonyra szeletelve
- 1 kicsi zöld vagy piros chili paprika (pl. jalapeno), magokkal együtt, felszeletelve
- 1 teáskanál szemes bors
- ½ teáskanál gochugaru (koreai fűszerpaprika) vagy összetört piros paprika pehely
- 1 nagy ázsiai körte (Anjou) vagy Granny Smith alma, megpucolva, felkockázva
Elkészítés
1. A körtén kívül az összes hozzávalót keverjük össze egy lábosban.
2. Adjunk hozzá ½ csésze vizet, és forraljuk fel.
3. Vegyük vissza hőfokot közepes fokozatra, és főzzük további 5 percig, amíg az ízek kioldódnak.
4. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
5. Tegyük a körtekockákat egy jó záródó befőttes üvegbe.
6. Öntsük rá a még meleg szirupot, majd 30 perc alatt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, végül tegyük a hűtőbe.
Forrás:bonappetit.com
Megosztom barátaimmal