Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rakott brokkoli tofuval

Hús nélkül is készíthetünk mennyei rakott ételeket.
2019. szeptember 25.

A rakott ételek igazán egyszerűen elkészíthetők az eredetihez hasonlító ízvilágban akár hús nélkül is, például darált tofuval.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 10 dkg bulgur
  • himalája só
  • adalékanyagmentes ételízesítő
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt tofu
  • 1 evőkanál őrölt füstölt paprika
  • 40 dkg brokkoli
  • 12 dkg (növényi) joghurt
  • 4 dkg (növényi) sajt

Elkészítés

A bulgurt 3-szoros mennyiségű vízben puhára főzzük himalája só és ételízesítő hozzáadásával.

Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a villával összetört tofut is. Megszórjuk sóval és füstölt paprikával, összepirítjuk, majd 1,5 dl vizet adunk hozzá és néhány percig kevergetjük még.

A brokkolit közepesen puhára pároljuk.

Egy jénai tálban összeállítjuk az ételt. A tál aljára kerül a megpuhult bulgur, rá a paprikás tofu, a párolt brokkoli, a joghurt és végül a sajt.

180 °C-ra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Puffasztott rizses keksz

Puffasztott rizses keksz

Egészséges nasi percek alatt.
Tortilla elvitelre

Tortilla elvitelre

Édes vagy sós legyen? Vagy mindkettő?
Tízórai befőttesüvegben

Tízórai befőttesüvegben

Becsengettek! Mutatjuk is Gökler Kriszti első szuper ötletét a tanévkezdésre.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.