Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tortilla elvitelre

Édes vagy sós legyen? Vagy mindkettő?
2019. szeptember 5.

A tortilla lap könnyen hasznosítható alapanyag, elviteles uzsonnának is tökéletes, ráadásul édes és sós harapnivalókat is készíthetünk belőle – akár egyszerre.

Hozzávalók

1 adaghoz
  • 1 db házi készítésű vagy teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 1 levél jégsaláta
  • 1 db paradicsom
  • 100 g paradicsomos tépett csirkemell (recept itt)
  • 30 g kukorica
  • 20 g lila hagyma
  • 40 g mogyoróvaj
  • 30 g banán

Elkészítés

A tortilla lapot elfelezzük. Az egyik felére salátalevelet terítünk, majd megszórjuk apró kockákra vágott paradicsommal, paradicsomos tépett csirkével, kukoricával és szeletelt lila hagymával. Óvatosan feltekerjük, két helyen megtűzzük fogpiszkálóval, majd kettévágjuk, és az ételtárolóba tesszük. Ez lesz a „főétel”.

A „desszerthez” pedig vékonyan megkenjük a tortilla lap másik felét mogyoróvajjal, majd banánkarikákat szeletelünk rá. Szorosan feltekerjük, négyfelé vágjuk, majd az ételtároló elkülönített részébe sorakoztatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tízórai befőttesüvegben

Tízórai befőttesüvegben

Becsengettek! Mutatjuk is Gökler Kriszti első szuper ötletét a tanévkezdésre.
Paradicsomos tépett csirke

Paradicsomos tépett csirke

Ha így sütöd a csirkét, biztosan omlós és ízletes lesz.
Köles „túró”-gombóc

Köles „túró”-gombóc

Növényi étrendet követsz? Akkor ezt a receptet nagyon szeretni fogod!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.