Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett citromos csirkemell

Könnyű ebéd a citrom frissítő ízével.
2020. július 20.

Egy natúr grillezett csirkemell is izgalmassá és omlóssá tehető, ha frissítő és ízletes pácban készítjük elő a sütésre.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

 

A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a citrommal és olívaolajjal összekevert joghurtba pácoljuk legalább egy órára, de akár a hűtőben is hagyhatjuk egy éjszakára.

A bepácolt hússzeleteket felforrósított grillsütőn aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt, pár percenként megforgatva.

Tipp: tálalhatjuk kevert salátával. Ehhez apróra tépkedjük a jégsalátát, felkarikázzuk az uborkát, kettévágjuk a paradicsomot és felkockázzuk a feta sajtot. Összeforgatjuk, ízlés szerint ízesítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Humusz saláta

Humusz saláta

Igen, a kedvelt mártogatósból saláta is lehet!
Grillezett nektarinos joghurtdesszert

Grillezett nektarinos joghurtdesszert

Könnyű édesség grillezett barackkal.
Röszti gofri

Röszti gofri

Lisztmentes gofri? Igen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.