Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett citromos csirkemell

Könnyű ebéd a citrom frissítő ízével.
2020. július 20.

Egy natúr grillezett csirkemell is izgalmassá és omlóssá tehető, ha frissítő és ízletes pácban készítjük elő a sütésre.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg csirkemell
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

 

A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a citrommal és olívaolajjal összekevert joghurtba pácoljuk legalább egy órára, de akár a hűtőben is hagyhatjuk egy éjszakára.

A bepácolt hússzeleteket felforrósított grillsütőn aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt, pár percenként megforgatva.

Tipp: tálalhatjuk kevert salátával. Ehhez apróra tépkedjük a jégsalátát, felkarikázzuk az uborkát, kettévágjuk a paradicsomot és felkockázzuk a feta sajtot. Összeforgatjuk, ízlés szerint ízesítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Humusz saláta

Humusz saláta

Igen, a kedvelt mártogatósból saláta is lehet!
Grillezett nektarinos joghurtdesszert

Grillezett nektarinos joghurtdesszert

Könnyű édesség grillezett barackkal.
Röszti gofri

Röszti gofri

Lisztmentes gofri? Igen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?