Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett nektarinos joghurtdesszert

Könnyű édesség grillezett barackkal.
2020. július 13.

Nemcsak a húsok és zöldségek finomak grillezve, hanem a gyümölcsök is! Ezzel a hőkezelési módszerrel igazán különlegessé varázsolhatjuk a gyümölcsöket, például a nektarint. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 2 db érett nektarin
  • 2 evőkanál eritrit
  • 5 dkg krémes natúr joghurt
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 marék pisztácia
  • őrölt fahéj

Elkészítés

 

A grillsütőt felmelegítjük. A nektarint alaposan megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk, majd a lédús oldalát az eritritbe mártjuk, és így helyezzük vágott oldalával lefelé a grillrácsra.

Eközben összekeverjük a joghurtot a vanília aromával, és kis tálkákba kanalazzuk. Megcsorgatjuk vékonyan mézzel, pisztáciát aprítunk a tetejére. Végül ráhelyezzük a sült, karamellizálódott nektarint, és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Röszti gofri

Röszti gofri

Lisztmentes gofri? Igen!
Sárgabarackos-kókuszos zabszelet

Sárgabarackos-kókuszos zabszelet

Csupa egészséges alapanyagból készítve.
Epres banánkenyér

Epres banánkenyér

Csípd el a szezon utolsó epreit!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?