Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgabarackos-kókuszos zabszelet

Csupa egészséges alapanyagból készítve.
2020. július 2.

Kihasználva a sárgabarack szezont, érdemes elkészíteni ezt a nagyon gyors, „összedobós”, egészséges alapanyagokból készült zabos morzsasütit. 

Hozzávalók

20x25 cm-es tepsihez
  • 20 dkg nagy szemű zabpehely
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg kókuszolaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 40 dkg sárgabarack
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 

A zabpehely felét késes darálóban finomra őröljük, majd összekeverjük a nagy szemű zabbal, a kókuszreszelékkel és a szódabikarbónával. 

Külön összekeverjük az olvadt kókuszolajat a tojással és az eritrittel, majd beleszórjuk a zabpelyhes keveréket és alaposan összekeverjük. A tészta 2/3-ad részét egy kiolajozott, magas falú tepsi aljába nyomkodjuk. Erre kerül az alaposan megmosott, majd felszeletelt sárgabarack, amit meghintünk fahéjjal. Végül a gyümölcs tetejére morzsoljuk a maradék tésztát. 

Az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres banánkenyér

Epres banánkenyér

Csípd el a szezon utolsó epreit!
Avokádós-csicseriborsós csirkesaláta

Avokádós-csicseriborsós csirkesaláta

Könnyű, de egyben laktató saláta – szerintünk tökéletes hétindító!
Lazac tejszínes-paradicsomos szószban

Lazac tejszínes-paradicsomos szószban

Könnyű és egészséges ebéd a meleg napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?