Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazac tejszínes-paradicsomos szószban

Könnyű és egészséges ebéd a meleg napokra.
2020. június 8.

A megfelelő omega-3 bevitel érdekében érdemes heti 1-2 alkalommal az omlós húsú lazacot is beiktatni az étrendünkbe. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl (növényi) tejszín
  • 25 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevelek
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tészta

Elkészítés

 

Egy mély serpenyőben átpirítjuk a koktélparadicsomokat, majd felöntjük tejszínnel. 

A lazacfilé mindkét oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ezután a halat és a friss bazsalikomleveleket is a serpenyőbe helyezzük, és közepes lángon, fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.

A tésztát bő, lobogó, sós vízben 8-10 perc alatt al dentére főzzük, mellé tálaljuk az elkészült tejszínes lazacfilét.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán tiramisu

Vegán tiramisu

Érzékeny vagy a tejtermékekre? Vagy vegán életmódot folytatsz? Gökler Kriszti receptjével a tiramisuról sem kell lemondanod!
Tofu burrito tál

Tofu burrito tál

Burrito tál húsmentesen? Jöhet!
Zöldborsópörkölt

Zöldborsópörkölt

Klasszikus recept egészségtudatos változatban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.