Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazac tejszínes-paradicsomos szószban

Könnyű és egészséges ebéd a meleg napokra.
2020. június 8.

A megfelelő omega-3 bevitel érdekében érdemes heti 1-2 alkalommal az omlós húsú lazacot is beiktatni az étrendünkbe. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl (növényi) tejszín
  • 25 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevelek
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tészta

Elkészítés

 

Egy mély serpenyőben átpirítjuk a koktélparadicsomokat, majd felöntjük tejszínnel. 

A lazacfilé mindkét oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük fokhagymanyomón áttört fokhagymával. Ezután a halat és a friss bazsalikomleveleket is a serpenyőbe helyezzük, és közepes lángon, fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.

A tésztát bő, lobogó, sós vízben 8-10 perc alatt al dentére főzzük, mellé tálaljuk az elkészült tejszínes lazacfilét.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán tiramisu

Vegán tiramisu

Érzékeny vagy a tejtermékekre? Vagy vegán életmódot folytatsz? Gökler Kriszti receptjével a tiramisuról sem kell lemondanod!
Tofu burrito tál

Tofu burrito tál

Burrito tál húsmentesen? Jöhet!
Zöldborsópörkölt

Zöldborsópörkölt

Klasszikus recept egészségtudatos változatban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?