Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldborsópörkölt

Klasszikus recept egészségtudatos változatban.
2020. május 20.

Egyszerű étel azokra a napokra, amikor nincs sok kreativitásunk a konyhában, de ennénk valami gyorsat és táplálót.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • A pörkölthöz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt csemege pirospaprika
  • ½ evőkanál őrölt füstölt paprika
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl passzírozott paradicsom
  • 40 dkg zöldborsó
  • A galuskához:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • himalája só
  • 2 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

 

Egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk csemege és füstölt pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal, majd hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Ezután belekeverjük a zöldborsót is, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük.

Ezalatt elkészítjük hozzá a galuskát. A teljes kiőrlésű lisztet ízlés szerint sózzuk, majd a tojásokkal és a vízzel csomómentesre keverjük a tésztát. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, az újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd hideg vízzel leszűrjük. Hozzáadhatunk egy evőkanál olajat, hogy elkerüljük az összeragadást. 

Frissen, melegen tálaljuk az elkészült borsópörkölttel, ízlés szerint akár tejföllel vagy natúr joghurttal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos csicserivel töltött cukkini

Paradicsomos csicserivel töltött cukkini

A csicseriborsó tölteléknek is remek választás.
Málnás kölesmuffin

Málnás kölesmuffin

Készítettél már kölesből muffint?
Sültpaprika-krémes tészta

Sültpaprika-krémes tészta

Próbáltad már sütve a paprikát?

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?