Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karfiol-csicseriborsó tikka masala

Indiai ihletésű finomság húsmentesen.
2020. March 16.

Az indiai konyha fontos jellemzője, hogy bátran és gazdagon használ fűszereket, egyik jellegzetes étele az általában hússal készülő tikka masala. Ennek növényi alapú verziója ez a csicseriborsóval és karfiollal készült finomság. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 40 dkg karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 30 dkg konzerv csicseriborsó
  • 2 evőkanál garam masala
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • 1/2 evőkanál őrölt kurkuma
  • 1/2 evőkanál őrölt koriander
  • 1/2 evőkanál őrölt füstölt paprika
  • 1 evőkanál himalája só
  • 2 dl krémes natúr joghurt
  • 8 dkg sűrített paradicsom
  • naan kenyér/pita/basmati rizs

Elkészítés

 

A karfiolt rózsáira szedjük, és forró, lobogó víz felett közepesen puhára pároljuk. 

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a gyömbért lereszeljük. Egy evőkanál felhevített kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megpuhult karfiolt és a lecsepegtetett csicseriborsót. Tovább pirítjuk.

A fűszereket és a sót összekeverjük a joghurtban, majd a serpenyőbe öntjük a sűrített paradicsommal és 2 dl vízzel együtt. Fedő alatt, közepes lángon összefűzzük, pár percenként alaposan megkeverve, kb. 15 perc alatt. Ha túl sűrű lenne, pótoljuk a hiányzó vizet. 

 Az elkészült ételt melegen, naan kenyérrel, pitával vagy basmati rizzsel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csicsóka brassói

Csicsóka brassói

Gökler Kriszti szuper ötletet hozott a hétre: készíts brassóit csicsókából!
Sárgarépás paszternákpüré

Sárgarépás paszternákpüré

Krumplipüré alternatíva, nem is akármilyen!
Málnás-céklás muffin

Málnás-céklás muffin

Zöldséget a sütibe! A cékla nagyon-nagyon finom csokival és málnával kombinálva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!