Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgarépás paszternákpüré

Krumplipüré alternatíva, nem is akármilyen!
2020. március 2.

A hagyományos burgonyapüré mellett szinte bármely gyökérzöldség szolgálhat kiváló püré alapanyagként, például a népszerű paszternák. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg paszternák
  • 20 dkg sárgarépa
  • himalája só
  • őrölt fehér bors
  • őrölt római kömény
  • 1 dl növényi tejszín (rizs, zab, kókusz)
  • 1 evőkanál sótlan ételízesítő

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A paszternákot és sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 

Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal és a római köménnyel, majd meglocsoljuk a keverékkel a zöldségeket. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Félidőben érdemes megforgatni, hogy mindenhol egyenletesen átsüljenek.

A puhára sült paszternákot és répát turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt és az ételízesítőt, majd teljesen krémesre turmixoljuk.

A főétel köreteként melegen tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás-céklás muffin

Málnás-céklás muffin

Zöldséget a sütibe! A cékla nagyon-nagyon finom csokival és málnával kombinálva.
Lassan sült teriyaki csirke

Lassan sült teriyaki csirke

Szaftos és ízletes csirke? Süsd lassan, fűszerezd bátran – Gökler Kriszti mutatja a receptet!
Mandulalisztes-fahéjas fánk

Mandulalisztes-fahéjas fánk

Reformáljuk meg a fánkot!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.