Mandulalisztes-fahéjas fánk
Február a farsang és a fánk hónapja, amire természetesen létezik egészségesebb, kevesebb zsírt és szénhidrátot tartalmazó alternatíva.
Hozzávalók
4 személyre- A tésztához:
- 6 dkg vaj
- 2 dl mandulatej
- 2 db tojás
- 2 evőkanál vaníliaaroma
- 12 dkg mandulaliszt
- 6 dkg eritrit
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 csipet himalája só
- A bevonáshoz:
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 12 dkg eritrit
- 10 dkg vaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Először egy tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat; a puha vajat, a mandulatejet, a tojásokat és a vaníliaaromát. Külön összekeverjük a lisztet az eritrittel, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd hozzáöntjük a folyékony összetevőket.
A tésztát szilikonos fánk sütőformába kanalazzuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, és csak ezután fordítjuk ki a szilikonformából, nehogy szétessen.
A fahéjat összekeverjük az eritrittel, a vajat felolvasztjuk. A fánkot először a vajba mártjuk, majd a fahéjas keverékbe forgatjuk.