Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicseris-avokádós szendvics

Indul a munkahét, válasszunk gyors és tápláló szendvicset reggelire vagy napközbeni étkezésre!
2020. február 3.

Egyszerre ízletes és tápláló ez a szendvics: a rozskenyér ellát teljes értékű szénhidrátokkal, a csicseriborsó növényi fehérjében gazdag, az avokádó pedig hasznos zsírforrás. 

Hozzávalók

2 szendvicshez
  • ½ puha avokádó
  • himalája só
  • őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom
  • 5 dkg konzerv vagy puhára főtt csicseriborsó
  • 3 dkg lila hagyma
  • 2 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

 

Az avokádót kettévágjuk, kikanalazzuk a húsát, majd villával pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, belekeverünk a fokhagymanyomón áttört fokhagymagerezdet, és meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon be. 

A csicseriborsót lecsepegtetjük, a lila hagymát pedig megpucoljuk és finomra aprítjuk, majd mindkettőt az avokádókrémbe keverjük. A krémmel megkenjük a rozskenyeret, végül paradicsomkarikákat halmozunk a tetejére. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gránátalmás édesburgonya-saláta

Gránátalmás édesburgonya-saláta

Ki mondta, hogy télen nem ehetünk sok-sok színeset?
Mogyoróvajas kosárka

Mogyoróvajas kosárka

Édes falatkák egészséges hozzávalókból.
Sárgarépás vöröslencseleves

Sárgarépás vöröslencseleves

Gyors és egészséges leves a sietős hétköznapokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.