Csicseris-avokádós szendvics
Egyszerre ízletes és tápláló ez a szendvics: a rozskenyér ellát teljes értékű szénhidrátokkal, a csicseriborsó növényi fehérjében gazdag, az avokádó pedig hasznos zsírforrás.
Hozzávalók
2 szendvicshez- ½ puha avokádó
- himalája só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom
- 5 dkg konzerv vagy puhára főtt csicseriborsó
- 3 dkg lila hagyma
- 2 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
- 1 db paradicsom
Elkészítés
Az avokádót kettévágjuk, kikanalazzuk a húsát, majd villával pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, belekeverünk a fokhagymanyomón áttört fokhagymagerezdet, és meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon be.
A csicseriborsót lecsepegtetjük, a lila hagymát pedig megpucoljuk és finomra aprítjuk, majd mindkettőt az avokádókrémbe keverjük. A krémmel megkenjük a rozskenyeret, végül paradicsomkarikákat halmozunk a tetejére.