Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mogyoróvajas kosárka

Édes falatkák egészséges hozzávalókból.
2020. január 20.

Az amerikaiak egyik kedvenc és legismertebb érdessége az egészségesnek nem éppen nevezhető mogyoróvajas koskára. Otthoni körülmények között azonban cukor és egyéb felesleges adalékanyagok nélkül is könnyedén elkészíthetjük. 

Hozzávalók

15 darabhoz
  • 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 15 bonbonos papír
  • 30 dkg sótlan földimogyoró
  • 1 teáskanál himalája só
  • 1 evőkanál eritrit

Elkészítés

 

 A csokoládét felkockázzuk, majd vízgőz felett folyékonyra olvasztjuk. Egy ecset segítségével alaposan megkenjük a bonbonos papírok alját és oldalát, majd fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek.

Közben a földimogyorót aprítógépbe szórjuk. Ízlés szerint sózhatjuk és eritrittel édesíthetjük, de ezeket akár el is hagyhatjuk, hogy natúr mogyoró íze legyen a mogyoróvajnak. A késes aprítóval folyékony krémmé daráljuk a mogyorót, aprítás közben többször átkeverjük. 

A megszilárdult csokis kosárkát kivesszük a fagyasztóból, majd újra átkenjük csokival, hogy elég erős legyen a kosár fala. Ezután egy kanál mogyoróvajat töltünk a közepébe, végül befedjük a maradék olvasztott csokoládéval. Legalább 15 percre újra fagyasztóba tesszük.
Óvatosan leválasztjuk a papírt a csokiról, majd akár fogyaszthatjuk is. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgarépás vöröslencseleves

Sárgarépás vöröslencseleves

Gyors és egészséges leves a sietős hétköznapokra.
Áfonyás-kakaós granola

Áfonyás-kakaós granola

Reggelire vagy uzsira? Legyen mindkettőre!
Teljes kiőrlésű mákos koszorú

Teljes kiőrlésű mákos koszorú

Finom kelt kalács sok-sok mákkal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.