Mogyoróvajas kosárka
Az amerikaiak egyik kedvenc és legismertebb érdessége az egészségesnek nem éppen nevezhető mogyoróvajas koskára. Otthoni körülmények között azonban cukor és egyéb felesleges adalékanyagok nélkül is könnyedén elkészíthetjük.
Hozzávalók
15 darabhoz- 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 15 bonbonos papír
- 30 dkg sótlan földimogyoró
- 1 teáskanál himalája só
- 1 evőkanál eritrit
Elkészítés
A csokoládét felkockázzuk, majd vízgőz felett folyékonyra olvasztjuk. Egy ecset segítségével alaposan megkenjük a bonbonos papírok alját és oldalát, majd fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek.
Közben a földimogyorót aprítógépbe szórjuk. Ízlés szerint sózhatjuk és eritrittel édesíthetjük, de ezeket akár el is hagyhatjuk, hogy natúr mogyoró íze legyen a mogyoróvajnak. A késes aprítóval folyékony krémmé daráljuk a mogyorót, aprítás közben többször átkeverjük.
A megszilárdult csokis kosárkát kivesszük a fagyasztóból, majd újra átkenjük csokival, hogy elég erős legyen a kosár fala. Ezután egy kanál mogyoróvajat töltünk a közepébe, végül befedjük a maradék olvasztott csokoládéval. Legalább 15 percre újra fagyasztóba tesszük.
Óvatosan leválasztjuk a papírt a csokiról, majd akár fogyaszthatjuk is.