Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mogyoróvajas sajttorta

Kávéházi süti otthon? Naná, ezt ki kell próbálni!
2020. február 21.

Azt hiszem, az ilyesmi tortákra szokták azt mondani, hogy „brutális”. Tömény, nagyon mogyoróvajas, egy kis szelet bőven elegendő belőle.

Hozzávalók

8 kis szelethez
  • 12 dkg babapiskóta vagy zabkeksz (vagy más tetszőleges keksz)
  • 6 dkg vaj
  • 25 dkg mogyoróvaj (lehet sima és darabos is)
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín
  • fél tasak instant zselatinpor
  • mogyorókrokant (vagy más tetszőleges krokant vagy durvára tört olajos mag) a díszítéshez

Elkészítés

 

A babapiskótát késes aprítóban finomra törjük, majd összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. Egy kb. 18-20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, majd a krém elkészüléséig hűtőbe tesszük. 

A mogyoróvajat simára keverjük a mascarponéval. Lehet ízlés szerint édesíteni a krémet, de szerintem önmagában is elég édes. A tejszínt félig felverjük, hozzászórjuk a zselatint, majd teljesen felverjük. Spatulával a mascarponés krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes alapra simítjuk, és a süteményt néhány órára visszatesszük a hűtőbe. 

Tálalás előtt mogyorókrokanttal díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Céklás-almás saláta

Céklás-almás saláta

Színes egészségbomba tél végére.
Áfonyás minikuglófok

Áfonyás minikuglófok

Süss Valentin-napra cuki minikuglófokat!
Csirke hasselback

Csirke hasselback

Jöhet egy gyors és könnyű ebéd?

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?