Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirke hasselback

Jöhet egy gyors és könnyű ebéd?
2020. február 13.

Ki mondta, hogy csak a burgonyát lehet hasselback módra elkészíteni? A csirkemell is szaftossá varázsolható, ha zsebeket vágunk bele, és megtöltjük mindenféle finomsággal.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db (felezett) csirkemellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • 20 dkg bébispenót
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • reszelt szerecsendió
  • 15 dkg juhtúró

Elkészítés

A megtisztított csirkemellfilék mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Vágódeszkára fektetjük, és éles késsel bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst.

A spenótot megmossuk, a levelekről leitatjuk a nedvességet. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a megpucolt, lereszelt fokhagymát elkezdjük párolni rajta. Rádobjuk a spenótot, fűszerezzük sóval és szerecsendióval, majd éppen addig sütjük, amíg a levelek összeesnek. Ezután összekeverjük a juhtúró 2/3-ával. A tölteléket a csirke „zsebeibe” töltjük.

A töltött húsokat sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) tepsibe helyezzük, és alufólia alatt, 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés utolsó 5 percében levesszük az alufóliát, és a húsok tetejére szórjuk a maradék juhsajtot. Salátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Quesadilla csilis babbal

Quesadilla csilis babbal

Csípős, melengető, gyorsan elkészül. És akkor az olvadozó sajtról még nem is beszéltünk.
Sonkás-sajtos sült spagetti

Sonkás-sajtos sült spagetti

Hó végi tésztavacsora.
Citromos-zablisztes palacsinta

Citromos-zablisztes palacsinta

Sima liszt nélkül, kókusszal, zabbal és frissítő citrommal készítve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?