Csirke hasselback
Ki mondta, hogy csak a burgonyát lehet hasselback módra elkészíteni? A csirkemell is szaftossá varázsolható, ha zsebeket vágunk bele, és megtöltjük mindenféle finomsággal.
Hozzávalók
4 személyre- 4 db (felezett) csirkemellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 20 dkg bébispenót
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- reszelt szerecsendió
- 15 dkg juhtúró
Elkészítés
A megtisztított csirkemellfilék mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Vágódeszkára fektetjük, és éles késsel bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a húst.
A spenótot megmossuk, a levelekről leitatjuk a nedvességet. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a megpucolt, lereszelt fokhagymát elkezdjük párolni rajta. Rádobjuk a spenótot, fűszerezzük sóval és szerecsendióval, majd éppen addig sütjük, amíg a levelek összeesnek. Ezután összekeverjük a juhtúró 2/3-ával. A tölteléket a csirke „zsebeibe” töltjük.
A töltött húsokat sütőpapírral bélelt (vagy kiolajozott) tepsibe helyezzük, és alufólia alatt, 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés utolsó 5 percében levesszük az alufóliát, és a húsok tetejére szórjuk a maradék juhsajtot. Salátával tálaljuk.