Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes, egészséges fogás, érdemes kipróbálni!

Szójás-rizslisztes csirkefasírtok gyümölcsös quinoával
2017. október 5.

Alacsony a kalóriatartalma, gluténmentes és teljes értékű fehérjeforrás…ez a quinoa. Szuper egészséges és változatosan elkészíthető álgabona, amiből érdemes mindig tartani egy zacskóval otthon. Ezúttal csirkefasírtokhoz készítettem, gyümölcsösen. A fasírtokhoz természetesen sima lisztet is használhattok, viszont én most az egész fogást szerettem volna gluténmentesíteni, ezért használtam rizslisztet.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A fasírthoz (12 darabhoz):
  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 4 teáskanál sötét szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • kb. 8 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 15 dkg quinoa
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 szál szárzeller
  • 30 dkg alma
  • 20 dkg szőlő
  • 5 dkg mazsola
  • só, őrölt fekete bors
  • 8 dkg földimogyoró
  • 1 gránátalma

Elkészítés

szojascsirkefasirt_gyumolcsosquinoaval1

A fasírthoz a csirkemellfilét felkockázzuk, majd késes aprítóba tesszük a szójaszósszal, a megtisztított, lereszelt fokhagymával és egy kevés sóval. Együtt összetörjük, majd a masszát fél órára hűtőbe tesszük.

Közben a quinoát alaposan átöblítjük, és bő kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a mogyoróolajat, rátesszük a megmosott, feldarabolt szárzellert és almát, a szőlőt, valamint a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, pár percet pároljuk. Közben a mogyorót durvára vágjuk, forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. A gyümölcsökhöz adjuk a főtt quinoával együtt, végül hozzáforgatjuk a gránátalma magjait is.

A pihentetett húsmasszából kis fasírtokat formázunk. Először rizslisztbe, majd felvert tojásba, végük pedig ismét rizslisztbe panírozzuk. Bő, közepesen forró olajban kisütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

A csirkefasírtokat forrón, a gyümölcsös quinoával körítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Igyál sört” napra: egyél is sört – azaz sörben sült, hagymás kolbászt!

Vannak ételek, amelyek egyszerűségükben nagyszerűek, ilyen például ez a barna sörrel sült, fűszeres, hagymás kolbász. Ha van időtök, készítsetek hozzá házi rozsos bucikat is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.