Alacsony kalóriatartalmú, gluténmentes, egészséges fogás, érdemes kipróbálni!
Alacsony a kalóriatartalma, gluténmentes és teljes értékű fehérjeforrás…ez a quinoa. Szuper egészséges és változatosan elkészíthető álgabona, amiből érdemes mindig tartani egy zacskóval otthon. Ezúttal csirkefasírtokhoz készítettem, gyümölcsösen. A fasírtokhoz természetesen sima lisztet is használhattok, viszont én most az egész fogást szerettem volna gluténmentesíteni, ezért használtam rizslisztet.
Hozzávalók
4 személyre- A fasírthoz (12 darabhoz):
- 50 dkg csirkecombfilé
- 4 teáskanál sötét szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés só
- kb. 8 dkg rizsliszt
- 2 tojás
- 4 dl olaj a sütéshez
- A körethez:
- 15 dkg quinoa
- 1 evőkanál mogyoróolaj
- 2 szál szárzeller
- 30 dkg alma
- 20 dkg szőlő
- 5 dkg mazsola
- só, őrölt fekete bors
- 8 dkg földimogyoró
- 1 gránátalma
Elkészítés
A fasírthoz a csirkemellfilét felkockázzuk, majd késes aprítóba tesszük a szójaszósszal, a megtisztított, lereszelt fokhagymával és egy kevés sóval. Együtt összetörjük, majd a masszát fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a quinoát alaposan átöblítjük, és bő kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a mogyoróolajat, rátesszük a megmosott, feldarabolt szárzellert és almát, a szőlőt, valamint a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, pár percet pároljuk. Közben a mogyorót durvára vágjuk, forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. A gyümölcsökhöz adjuk a főtt quinoával együtt, végül hozzáforgatjuk a gránátalma magjait is.
A pihentetett húsmasszából kis fasírtokat formázunk. Először rizslisztbe, majd felvert tojásba, végük pedig ismét rizslisztbe panírozzuk. Bő, közepesen forró olajban kisütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
A csirkefasírtokat forrón, a gyümölcsös quinoával körítve tálaljuk.