Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Quesadilla csilis babbal

Csípős, melengető, gyorsan elkészül. És akkor az olvadozó sajtról még nem is beszéltünk.
2020. február 6.

Ne klasszikus, lassan készülő, marhahúsos csilis babra gondoljatok, most egy sokkal gyorsabb finomságot mutatok. Kolbász, konzerv bab és ízlés szerint csili. Igazi téli ebéd! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg kolbász
  • 1-1,5 kávéskanál őrölt csili vagy 1 kis csilipaprika
  • 8 dkg paradicsompüré
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 konzerv (24 dkg-os kiszerelés) fehér bab
  • 1 kis marék korianderzöld
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 kisebb tortillalap
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kis kockákra vágott kolbászt és az őrölt vagy kimagozott, felkarikázott csilit. Pár percet együtt sütjük, majd mehet rá a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk. 

A fehér babot leszűrjük, a babot a serpenyőbe szórjuk. Végül hozzákeverjük a felcsíkozott koriandert is. 

Felmelegítjük a tortillalapokat. A lapok egyik felére halmozunk a töltelékből, ráteszünk mindre 1-1 szelet sajtot, majd kettéhajtjuk a tortillákat. Tejföllel tálaljuk, korianderrel díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Citromos-zablisztes palacsinta

Citromos-zablisztes palacsinta

Sima liszt nélkül, kókusszal, zabbal és frissítő citrommal készítve.
Borzas tarja sütőben sütve

Borzas tarja sütőben sütve

Kívül ropogós, belül puha, és mindez sokkal kevesebb olajjal is működik!
Sonkás-sajtos sült spagetti

Sonkás-sajtos sült spagetti

Hó végi tésztavacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.