Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Áfonyás-kakaós granola

Reggelire vagy uzsira? Legyen mindkettőre!
2020. január 6.

Ropogós és egészséges finomság, ami nem csak reggeliként, de nasiként is megállja a helyét. Ezúttal kakaós ízben, hozzáadott vörös áfonyával.

Hozzávalók

egy közepes méretű üveghez
  • 10 dkg nagy szemű zabpehely
  • 4 dkg puffasztott barna rizs
  • 2 dkg puffasztott quinoa vagy amaránt
  • 7 dkg kókuszchips
  • 3 dkg zsírszegény kakaópor
  • 10 dkg eritrit
  • 5 dkg földimogyoró
  • 5 dkg kesudió
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a zabpelyhet, a puffasztott rizst, a quinoát, a kókuszchipset, az eritritet és a kakaóport. A mogyorót és kesudiót egy száraz serpenyőben előpirítjuk, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. A kókuszolajat felolvasztjuk, majd alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókkal.

A granolát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Félidőnél érdemes az egészet újra összekeverni egy fakanál segítségével. 

A sütőből kivéve belekeverjük a vörös áfonyát is, majd hűlni hagyjuk, hogy ropogóssá váljon. Tejjel, joghurttal, gyümölcsökkel vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Partyfalatok egészségesen

Partyfalatok egészségesen

Finom és egészséges snack a szilveszteri buliba.
Spekulatius keksz

Spekulatius keksz

Ez a keksz még lazán összedobható holnapra!
Teljes kiőrlésű mákos koszorú

Teljes kiőrlésű mákos koszorú

Finom kelt kalács sok-sok mákkal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.