Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez az egyik új őrület a vegánok és a gasztrobloggerek körében: Buddha tál

A neve ellenére nem egy egzotikus receptről van szó
2017. június 17.

A Buddha tál a legkevésbé sem egy bonyolult egzotikus recept, viszont hatalmas őrületként hódít most a vegánok és gastrobloggerek körében, hiszen egy igazán látványos ételkreációról van szó. Nincs is vele más teendő, mint színes és egészséges hozzávalóakt egymás mellé pakolni egy tálban, majd pedig fedezni vele a napi vitaminbevitelünk jó részét. Mivel egy hús nélküli étel, fontos, hogy legyen valamilyen magas fehérjetartalmú hüvelyes vagy gabonaféle is a tálon.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 100 g szójabab (vagy csicseriborsó)
  • 120 g quinoa
  • 1 db nagyobb retek
  • 100 g cukkini
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 150 g jégsaláta
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • ½ db kaliforniai paprika
  • himalaya só
  • apró virágok díszítésnek

Elkészítés

A szójababot legalább fél órára (vagy már előző nap) vízbe áztatjuk. Ezután friss vízben kb. fél óra alatt közepes lángon puhára főzzük.

A qunioát háromszoros mennyiségű vízben egy csipet sóval puhára szintén puhára főzzük.

A jégsalátát apróra tépkedjük és eloszlatjuk a tál alján.

A koktélparadicsomot félbe, a retket, az avokádót és a kaliforniai paprikát pedig vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit zöldségspirálozóval spagetti alakúra formázzuk. A répát zöldséghámozóval hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd egyesével feltekerjük őket.

Ha minden hozzávalót elkészítettünk, nincs más dolgunk, mint tetszés szerint egymásmellé helyezni a tálban a hozzávalókat és apró virágokkal díszíteni. Zöldségevésre fel!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Az elkészítésük gyerekjáték

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.