Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ez az egyik új őrület a vegánok és a gasztrobloggerek körében: Buddha tál

A neve ellenére nem egy egzotikus receptről van szó
2017. június 17.

A Buddha tál a legkevésbé sem egy bonyolult egzotikus recept, viszont hatalmas őrületként hódít most a vegánok és gastrobloggerek körében, hiszen egy igazán látványos ételkreációról van szó. Nincs is vele más teendő, mint színes és egészséges hozzávalóakt egymás mellé pakolni egy tálban, majd pedig fedezni vele a napi vitaminbevitelünk jó részét. Mivel egy hús nélküli étel, fontos, hogy legyen valamilyen magas fehérjetartalmú hüvelyes vagy gabonaféle is a tálon.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 100 g szójabab (vagy csicseriborsó)
  • 120 g quinoa
  • 1 db nagyobb retek
  • 100 g cukkini
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 150 g jégsaláta
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • ½ db kaliforniai paprika
  • himalaya só
  • apró virágok díszítésnek

Elkészítés

A szójababot legalább fél órára (vagy már előző nap) vízbe áztatjuk. Ezután friss vízben kb. fél óra alatt közepes lángon puhára főzzük.

A qunioát háromszoros mennyiségű vízben egy csipet sóval puhára szintén puhára főzzük.

A jégsalátát apróra tépkedjük és eloszlatjuk a tál alján.

A koktélparadicsomot félbe, a retket, az avokádót és a kaliforniai paprikát pedig vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit zöldségspirálozóval spagetti alakúra formázzuk. A répát zöldséghámozóval hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd egyesével feltekerjük őket.

Ha minden hozzávalót elkészítettünk, nincs más dolgunk, mint tetszés szerint egymásmellé helyezni a tálban a hozzávalókat és apró virágokkal díszíteni. Zöldségevésre fel!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Az elkészítésük gyerekjáték

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?