Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges, ropogós színes nyári tekercsek

Az elkészítésük gyerekjáték
2017. május 25.

Ezek a színes és ropogós rizspapír tekercsek nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy változatosabb formában tudjunk gondoskodni a napi zöldségbevitelünkről.

Hogy értékes fehérjében se legyen hiány, koktélrákkal bolondítottam meg az ázsiai eredetű ételt. Előételnek vagy akár egészséges nassolnivalónak is tökéletes.

 

Hozzávalók

2 személyre
  • 6 db rizspapír
  • 200 g koktélrák
  • 100 g jégsaláta
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 150 g kígyóuborka
  • 150 g zellerszár
  • 100 g sárgarépa
  • 10 g kókuszolaj
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd a lecsepegtetett koktélrákokat sóval, borssal és tört fokhagymával ízesítve 2-3 perc alatt megpirítjuk. Kis időre félretesszük hűlni.

2. A zöldségeket jó alaposan megtisztítjuk. A jégsalátát leveleire szedjük, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk, a sárgarépát pedig megpucoljuk. Végül a saláta kivételével minden zöldséget gyufaszál vastagságúra és kb. 6-7 cm hosszúra vágjuk.

SzínesNyáriTekercsek2

3. A rizspapírokhoz egy nagy átmérőjű edénybe meleg vizet engedünk. Ebbe mártjuk bele egyesével a papírokat 1-2 másodpercre, majd egy száraz vágódeszkára helyezzük. Ha túl nedves, egy konyhai papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet. Ezután helyezzünk a lap közepére néhány rákot, egy nagyméretű salátalevelet, majd a többi zöldségfélét. Hajtsuk be a rizspapír alsó és felső részét, hogy ne hulljon ki a töltelék. Ezután az egyik végénél kezdve tekerjük fel olyan szorosan, ahogy csak tudjuk szakadás nélkül.

4. Végül vágjuk ketté egy éles késsel, és már tálalhatjuk is.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.