Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lassan sült teriyaki csirke

Szaftos és ízletes csirke? Süsd lassan, fűszerezd bátran – Gökler Kriszti mutatja a receptet!
2020. február 20.

Könnyen elkészíthető recept, az eredmény mégis izgalmas: így alakul át az egyszerű csirke-rizs kombináció. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl szójaszósz
  • 3 dkg eritrit
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • 15 dkg basmati rizs
  • himalája só
  • újhagyma
  • szezámmag

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. 

 A csirkét megtisztítjuk, majd egy magas falú, kis méretű tepsibe tesszük.

A szójaszószt összekeverjük az eritrittel, a finomra aprított fokhagymával, vöröshagymával és a meghámozott, lereszelt gyömbérrel. Egyenletesen eloszlatjuk a csirkemellfilék tetején, majd felengedjük a tepsit annyi vízzel, hogy ellepje kb. a csirke 2/3-át. Alufóliával szorosan lefedjük a tepsit, majd az előmelegített sütőbe tesszük 2 órára. 

A basmati rizst 2,5-szeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.

Az elkészült csirkét két villa segítségével könnyedén „széttépjük”, összekeverjük a tepsiben maradt szósszal, ízlés szerint hozzáöntünk még egy kevés szójaszószt. 

Basmati rizsen, felkarikázott újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mandulalisztes-fahéjas fánk

Mandulalisztes-fahéjas fánk

Reformáljuk meg a fánkot!
Brokkolipürével töltött padlizsán

Brokkolipürével töltött padlizsán

Könnyű és ízletes, főételként vagy köretként is fogyaszthatjuk.
Csicseris-avokádós szendvics

Csicseris-avokádós szendvics

Indul a munkahét, válasszunk gyors és tápláló szendvicset reggelire vagy napközbeni étkezésre!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?