Sütőtök curry
Édeskés íze ellenére a sütőtök sós főételekben is kiválóan megállja a helyét, jelen esetben például egy növényi alapú, laktató, kókusztejszínes curryben.
Hozzávalók
2 adaghoz- 12 dkg basmati rizs
- himalája só
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg sütőtök
- 20 dkg tofu
- 15 dkg főtt csicseriborsó
- 2 evőkanál curry fűszerkeverék
- 3 dl kókusztejszín
- 2 dl víz
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg csiperkegomba
- 5 dkg bébispenót
- 1 marék kesudió
- friss petrezselyem
Elkészítés
A basmati rizst háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
Egy wokban kókuszolajat hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott sütőtököt és a felkockázott tofut. Összepirítjuk. Amint pirulni kezd, hozzáadjuk a csicseriborsót, a curryt, a kókusztejszínt, a vizet és ízlés szerint himalája sót. Fedő alatt hagyjuk megpuhulni a sütőtököt kb. 15 perc alatt.
Ha már puhul, hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és csiperkegombát, a bébispenótot és a kesudiót is. Közepes lángon további 10 percig főzzük.
Az elkészült curryt a basmati rizzsel tálaljuk, frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.