Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Granolás sült körte

Jöhet uzsonnára egy egészséges finomság?
2019. október 14.

Ebben az egyszerű, őszies finomságban találkozik a puha, édeskésre sült gyümölcs és a ropogós, sült müzlikeverék.

Hozzávalók

4 személyre
  • 6 db körte
  • 6 dkg eritrit
  • 4 dkg nagy szemű zabpehely
  • 1 dkg puffasztott quinoa
  • 2 dkg tökmag
  • 2 dkg földimogyoró
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 dkg kókuszolaj
  • őrölt vanília

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A körtéket megtisztítjuk, kettévágjuk, és kikanalazzuk a magrészt. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a héjukkal lefelé, majd a felületüket megszórjuk vékonyan eritrittel.

A granolához alaposan összekeverjük a többi hozzávalót, majd egyenletesen elosztjuk a körték belsejében. 

Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt a körtéket puhára, a granolát pedig ropogósra sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös zabkása

Sütőtökös zabkása

Indítsuk az új hetet Gökler Kriszti egészséges reggelijével!
Rakott brokkoli tofuval

Rakott brokkoli tofuval

Hús nélkül is készíthetünk mennyei rakott ételeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?