Sütőtökös zabkása
Ha unalmasnak tartjuk már a zabkása reggeliket, érdemes különböző alapanyagokkal felturbózni az alapreceptet. Az őszi időszakban nincs is ehhez kézenfekvőbb hozzávaló, mint a sütőtök.
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg sütőben puhára sült sütőtök
- 12 dkg zabpehely
- 3 dl növényi tej
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- friss gyümölcs
- magvak
Elkészítés
A puhára sült sütőtök héját eltávolítjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Egy főzőedényben összekeverjük a zabpehellyel és a növényi tejjel, majd közepes lángon főzni kezdjük. Szükség szerint pótolhatjuk a folyadékot növényi tejjel vagy vízzel.
Amint elkezdte magába szívni a folyadékot a zabpehely, belekeverjük a fűszereket is. Édesítésre a sütőtök íze miatt nem lesz szükség, de kóstolás szerint adagolhatunk hozzá kevés eritritet is.
A 4-5 perc alatt megpuhult és krémesre főtt zabkását tálkába öntjük, friss gyümölcsökkel és olajos magvakkal megszórva tálaljuk.