Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökszezon-imádók kezeket fel!
2018. szeptember 13.

A sütőtök imádók kedvenc évszaka az ősz, amikor legédesebb formájában kapható ez a sokrétűen felhasználható tökfajta. Ez alkalommal a reggeli zabkását készítettem el egy izgalmasabb formában, sütőtökkel dúsítva. 

Hozzávalók

  • 100 g puhára sült sütőtök
  • 100 g cukormentes almaszósz
  • 1 db tojás
  • 25 g eritrit
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk fahéj
  • 50 g zabpehely
  • banán, eper
  • 1 ek mogyoróvaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A puhára sült sütőtököt kikanalazzuk a héjából, majd villával pépesítjük. A pürét összekeverjük az almaszósszal, a tojással, az eritrittel, a vanília aromával és a fűszerekkel. Végül beleszórjuk a zabpelyhet is és alaposan összekeverjük.

Süthető tálkába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejét gyümölcsszeletekkel díszítjük, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a reggeli süteményt.  

Sütés után negyedórát pihentetjük, majd mogyoróvajat csepegtetünk a tetejére és frissen fogyasztjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sushi burrito

Sushi burrito

Sushi vacsit valaki? Gyorsan elkészül.
Szilvás pohárdesszert

Szilvás pohárdesszert

Kezdődik a szilva szezon, tökéletes alkalom egy finom gyümölcsös-túrós pohárkrémre, mint frissítő, hideg nyári desszert.
Aszalt paradicsom szósz

Aszalt paradicsom szósz

A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.