Aszalt paradicsom szósz
Hozzávalók
- 100 g kesudió
- 50 g aszalt paradicsom
- 1 marék friss bazsalikom
- 30 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- himalája só
- őrölt bors
Elkészítés
A kesudiót és az aszalt paradicsomot külön-külön forró vízbe áztatjuk, legalább 2 órára. Ezután lecsepegtetjük őket és a bazsalikomlevelekkel együtt aprítógépbe tesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. Minden hozzávalót az aprítóba teszünk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk őket, majd 3-4 perc alatt teljesen krémesre daráljuk őket.
Frissen főtt tésztával vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. A hűtőben tárolva kb. 1 hétig fogyaszthatjuk.