Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nektarinos szelet

Réteslapot mindig érdemes a hűtőnkben vagy fagyasztónkban tartani, mert bármikor gyorsan összedobható süteményeket készíthetünk belőle, főleg ha van otthon egy kis friss gyümölcs.
2018. August 20.

Hozzávalók

  • 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap
  • 30 g kókuszolaj (vagy vaj)
  • 200 g zsírszegény krémsajt
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 50+20 g eritrit
  • 1 db citrom
  • 5-6 db nektarin
  • fahéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.

A réteslapokat egyesével vékonyan megkenjük kókuszolajjal, majd egymásra illesztjük őket. Nyolc egyenlő darabra vágjuk, majd minden darab szélét behajtogatjuk fél cm szélesen.

A krémsajtot összekeverjük a vaníliaaromával, hozzáreszeljük az alaposan megmosott citrom héját és 50 g eritrittel édesítjük. Ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a réteslapok teljes felületén.

A nektarinokat szeletekre vágjuk és beterítjük vele a krémsajtos lapokat. Őrölt fahéjjal és a maradék eritrittel megszórjuk a gyümölcsöt.

Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük a süteményt.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Három paradicsomos tészta

Három paradicsomos tészta

Az olaszok szerint egy jó paradicsomos tésztának nincs párja. Pláne, ha három különböző fajta paradicsommal készül. Ezt most én is leteszteltem.
Paradicsomos sült padlizsán

Paradicsomos sült padlizsán

Hogy készítsük el a padlizsánt, ha már unjuk a jól megszokott krémet és a töltött változatot? Hát így! Szeletekre vágva, paradicsommal összesütve, fetával megszórva nem csak finom, de látványos köret is lesz belőle.
Málnás-pisztáciás gofri

Málnás-pisztáciás gofri

A málnával szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen fagyasztva egész évben kapható, azonban semmi sem ér fel a friss gyümölcs élményével. Kihasználva a szezonját, pisztáciával párosítva egy isteni egészséges gofri reggelit készítettem.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!