Nektarinos szelet
Hozzávalók
- 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap
- 30 g kókuszolaj (vagy vaj)
- 200 g zsírszegény krémsajt
- 1 ek vaníliaaroma
- 50+20 g eritrit
- 1 db citrom
- 5-6 db nektarin
- fahéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
A réteslapokat egyesével vékonyan megkenjük kókuszolajjal, majd egymásra illesztjük őket. Nyolc egyenlő darabra vágjuk, majd minden darab szélét behajtogatjuk fél cm szélesen.
A krémsajtot összekeverjük a vaníliaaromával, hozzáreszeljük az alaposan megmosott citrom héját és 50 g eritrittel édesítjük. Ezt a krémet egyenletesen eloszlatjuk a réteslapok teljes felületén.
A nektarinokat szeletekre vágjuk és beterítjük vele a krémsajtos lapokat. Őrölt fahéjjal és a maradék eritrittel megszórjuk a gyümölcsöt.
Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük a süteményt.