Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Három paradicsomos tészta

Az olaszok szerint egy jó paradicsomos tésztának nincs párja. Pláne, ha három különböző fajta paradicsommal készül. Ezt most én is leteszteltem.
2018. augusztus 17.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 10 dkg hajdina tészta (vagy teljes kiőrlésű)
  • 1 ek kókuszolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ fej vöröshagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg hámozott paradicsom kocka
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • himalája só
  • őrölt bors
  • friss bazsalikom

Elkészítés

A tésztát feltesszük forrásban lévő sós vízbe főni, kb. 10-12 percre.

Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta először a finomra aprított vörös- és fokhagymát, majd a félbe vágott koktélparadicsomokat. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a hámozott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt összefőzzük a szószt.

10 perc után beleöntjük az al dentére főtt tésztát, összerottyantjuk, majd rögtön tálaljuk is friss bazsalikomlevelekkel megszórva.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos sült padlizsán

Paradicsomos sült padlizsán

Hogy készítsük el a padlizsánt, ha már unjuk a jól megszokott krémet és a töltött változatot? Hát így! Szeletekre vágva, paradicsommal összesütve, fetával megszórva nem csak finom, de látványos köret is lesz belőle.
Görögdinnyés jégkása

Görögdinnyés jégkása

A nagy nyári hőségben érdemes a legegyszerűbb, sütést nem igénylő, hűsítő desszertötletekben gondolkodni. Ez a néhány összetevős görögdinnyés jégkása például bármikor percek alatt összedobható.
Vegán pad thai

Vegán pad thai

Az éttermekben leggyakrabban tojással és hússal összepirítva készül ez az ázsiai étel, de otthon könnyedén elkészíthetjük saját ízlésünkre szabva, akár teljesen állati eredetű termékektől mentesen is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?