Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egy kedvelt fogás ezúttal őszi köntösben

Őszi buddha-tál
2017. október 5.

Hozzávalók

  • A rizshez:
  • 1 csésze vadrizs
  • 3 csésze alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 2 ek. extraszűz olíva olaj
  • 2 ek. rizsecet
  • 1 ek. menta (apróra vágva)
  • só és bors
  • Topping:
  • 1 csokor kelkáposzta (apróra vágva)
  • 2 ek. olíva olaj
  • 1 ek. rizsecet
  • ¼ csésze gránátalma magok
  • 1 narancs (felcikkezve)
  • ½ avokádó (karikázva)
  • ¼ csésze tökmag
  • 2 főtt tojás (felvágva)
  • só és bors

Elkészítés

Először készítsük el a rizst: Egy lábasban keverjük össze a rizst, az alaplevet és a fokhagymát, majd forraljuk fel közepes lángon. Ha felforrt, vegyük takarékra, majd főzzük további 15-17 percig, míg le nem fő az összes folyadék. Hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd keverjük el az olíva olajjal, rizsecettel, mentával, sózzuk, borsozzuk.

Alkossuk meg a tálat: Egy közepes tálban locsoljuk meg a kelkáposztát az olíva olajjal és ecettel, osszuk a rizst két felé, majd mind a kettőre rakjunk a káposztából. Osszuk el továbbá a gránátalma magokat, a narancs- és avokádószeleteket, a tökmagot, és a tojást. Sózzuk, borsozzuk majd tálaljuk azonnal.

forrás: Purewow

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez az egyik új őrület a vegánok és a gasztrobloggerek körében: Buddha tál

Ez az egyik új őrület a vegánok és a gasztrobloggerek körében: Buddha tál

A neve ellenére nem egy egzotikus receptről van szó

Őszi rumos pohárdesszert

Amerikában a héten rumpuncs ünnepnapot tartanak. Innen jutott eszembe az ötlet, hogy a klasszikus rumpuncs ízeket őszi gyümölcsökkel kombinálva alkossak egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet.
Színes Őszi Turmixok

Színes Őszi Turmixok

Finom vitaminbomba, amely az évszaknak megfelelően most sűrűbb és krémesebb

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!