Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Reszelt almás gofri

Indítsuk ezt az őszi hétfőt egy finom, tápláló reggelivel.
2019. október 21.

Nem csupán desszertnek, de reggelire is tökéletes ez az őszies finomság, ráadásul a túlérett almáknak is jó felhasználási módja lehet.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • kókuszolaj
  • 1 db alma
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zabliszt
  • 5 dkg eritrit
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt vanília

Elkészítés

A gofrisütőt vékonyan kiolajozzuk, felforrósítjuk. 

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, alaposan összekeverjük a tojásokkal. Hozzászitáljuk a zablisztet, az eritritet, a sütőport és ízlés szerint a fűszereket. Simára keverjük, majd a sűrű tésztát a felforrósított gofrisütőbe kanalazzuk négy adagban. 

Lezárjuk a sütő tetejét, és 2-3 percig így is hagyjuk, amíg aranybarnára sül a gofri. 

Fahéjjal megszórt almaszeletekkel tálalhatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Céklakrémes tészta

Céklakrémes tészta

Csodás színű tésztaétel, amellyel szervezetünk vitaminraktárait is feltölthetjük.
Granolás sült körte

Granolás sült körte

Jöhet uzsonnára egy egészséges finomság?
Sütőtökös zabkása

Sütőtökös zabkása

Indítsuk az új hetet Gökler Kriszti egészséges reggelijével!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.