Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklakrémes tészta

Csodás színű tésztaétel, amellyel szervezetünk vitaminraktárait is feltölthetjük.
2019. október 16.

A cékla erőteljes színanyagával akár egy egyszerű teljes kiőrlésű tésztának is különleges külsőt kölcsönözhetünk. Vastartalmának hála pedig az egészségünkre is jótékony hatással van.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 nagyobb db cékla
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 2 dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • himalája só
  • őrölt fehér bors
  • rozmaring
  • koktélparadicsom

Elkészítés

A céklát meghámozzuk, alufóliába csomagoljuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt puhára sütjük. Így a benne lévő cukor kissé karamellizálódik, és még erőteljesebb édes ízt ad neki.

A tésztát forró sós vízben al dente keménységűre főzzük.

A puhára sült céklát turmixgépbe tesszük, majd a kókusztejszínnel, a balzsamecettel, az áttört fokhagymával és ízlés szerint a fűszerekkel krémesre turmixoljuk. Hozzáöntjük a főtt tésztához, és egy serpenyőben összepirítjuk. 

Félbevágott koktélparadicsomokkal tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Granolás sült körte

Granolás sült körte

Jöhet uzsonnára egy egészséges finomság?
Sütőtökös zabkása

Sütőtökös zabkása

Indítsuk az új hetet Gökler Kriszti egészséges reggelijével!
Rakott brokkoli tofuval

Rakott brokkoli tofuval

Hús nélkül is készíthetünk mennyei rakott ételeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.