Puffasztott rizses keksz
A puffasztott rizsnek bizony nem csak a száraz natúr korong formája létezik, pár perc alatt egy ízletes sütés nélküli csokis keksz is készíthető belőle.
Hozzávalók
12 darabhoz- 30 g natúr, barna puffasztott rizs
- 20 g méz
- 30 g mogyoróvaj
- 70 g cukormentes étcsokoládé
- 20 g kókuszolaj
Elkészítés
A puffasztott rizsszemeket összekeverjük a mézzel és a folyékony mogyoróvajjal. (Ha nem folyékony, érdemes kicsit melegíteni rajta.)
A csokoládét apró kockákra törjük, hozzáadjuk a kókuszolajat, majd forró vízgőz felett folyékonyra olvasztjuk. Hozzáöntjük a rizshez, alaposan összekeverjük, hogy minden szemet érjen a csoki, majd egy alufóliával bevont tányérra evőkanálnyi adagokat halmozunk.
Legalább 1 órára hűtőbe, vagy 30 percre fagyasztóba tesszük, hogy a csokoládé szépen megszilárduljon.